Vlaanderen integraalwaterbeleid.be

Grensoverschrijdende samenwerking

overzicht grensoverschrijdende overlegfora op bekkenniveau voor het IJzerbekken

Naast multilateraal overleg binnen de Internationale Scheldecommissie op stroomgebiedniveau en bilateraal overleg tussen de gewesten wordt ook op bekkenniveau de grensoverschrijdende samenwerking voor het IJzerbekken versterkt.

Voor meer informatie over het overleg tussen de gewesten en landen, zie stroomgebiedniveau.

 

overzicht van de formele en informele grensoverschrijdende overlegfora op bekkenniveau voor het IJzerbekken

overlegforum frequentie van vergaderen omschrijving en belangrijke problematieken of thema’s die aan bod komen

Grensoverschrijdende Werkgroep Water Europese Groepering voor Territoriale Samenwerking (EGTS/GECT) WestVlaanderen / Flandre – Dunkerque – Côte d’Opale

jaarlijks

De EGTS is in 2009 ontstaan uit een jarenlange grensoverschrijdende samenwerking tussen beide regio’s. Het is een platform voor informatie uitwisseling, overleg en projectontwikkeling op grensoverschrijdend vlak. De werkgroep water bestaat uit betrokkenen bij het waterbeheer in het bekken van de IJzer (B) en de bekkens van de Yser (FR) en de Aa (FR). Verschillende thema’s komen aan bod. De waterbeleidsplannen worden er besproken. Er wordt informatie uitgewisseld over waterkwaliteit (oppervlaktewater, kustwater), beheer en onderhoud van grensoverschrijdende waterlopen, kustveiligheid, Interregprojecten, erosiebestrijding, rattenbestrijding, …

Lokaal bilateraal overleg

ifv agenda

Franse vertegenwoordigers kunnen worden uitgenodigd op het bekkenstuur en/of het gebiedsgericht en thematisch overleg.

Ad hoc overleg

ifv agenda

Deelname aan grensoverschrijdende studiedagen / terreinbezoeken / overlegfora ikv kwaliteits- en/of kwantiteitsaspecten.

Integraalwaterbeleid.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

De Coördinatiecommissie Integraal Waterbeleid (CIW) is een overlegplatform van de diverse beleidsdomeinen en bestuursniveaus die bij het waterbeleid betrokken zijn. Ook waterbedrijven nemen deel aan het overleg. Deze samenwerking zorgt voor een gecoördineerde en geïntegreerde aanpak van het waterbeleid en waterbeheer in Vlaanderen.